VILKET SJUKHUS VILL MODERATERNA SÄLJA?

Region Stockholm är landets rikaste region. Här finns alla förutsättningar för att bedriva en god och jämlik vård, där du som patient snabbt kan få vård och du som jobbar i vården har en god arbetsmiljö och tillräckligt många kollegor. Men så ser det tyvärr inte ut när Moderaterna och Irene Svenonius styr över sjukvården. Ideologiskt drivna utförsäljningar av vården har lett till att pengar som kunde gått till fler sjuksköterskor, läkare och undersköterskor på våra sjukhus istället har försvunnit till annat. Sjukhusen går på knäna samtidigt som den privata vården och marknaden gynnas.

Precis såhär vill Moderaterna ha det. Genom att försämra den offentliga vården öppnar de upp för nya utförsäljningar av vård. Det är en medveten politik där våra sjukhus får mindre resurser för att sedan privatiseras. 2021 fattade Moderaterna mycket riktigt ett beslut på sin kongress om att fler akutsjukhus i landet ska privatiseras. Beslutet skapar många frågetecken. Inte minst i Sveriges största region där 2,4 miljoner människor bor.

Idag finns fem akutsjukhus i Region Stockholm: Danderyds sjukhus, Karolinska, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus. Irene Svenonius och Moderaterna är nu svaret skyldiga. Stockholmarna har rätt att veta. Kan finansregionrådet i Sveriges näst största politiska församling garantera att inga fler försäljningar av akutsjukhus i Stockholmsregionen kommer att ske efter valet?